[...] zależy od ilości spalanych kcal 0,5mg/1000kcal Występowanie podobnie jak B1 (nie produkowana przez bakt.przew.pok) wit B6 - zapotrzebowanie wzrasta wraz z ilością aminokwasów (białka) w diecie i ich przemian. Występowanie podobnie jak B1 wit PP ok. 6,5mg/1000kcal Źródło dla org. może być syntetyzowana z tryptofanu w organizmie, [...]
ok to mct odpuszczam , zastapie oliwa stosunek tluszczy bedzie wtedy blizszy 1:2:1, a kasa jeszcze sie przyda na dalsza suplementacje :). Do tego zamowienie oleju z eurolenu. A jeszcze przy okazji sprawa witaminek moje maja taki sklad MINERAŁY Ca 320,0 mg 40%* Mg 150,0 mg [...]
[...] Mleczko pszczele - zawiera 18% substancji białkowych, od 17% cukru, do 5,5% tłuszczów i ponad 1% soli mineralnych, hormony płciowe, witaminy E, B1, B2, B6, PP, D, kwas pantotenowy i foliowy, biotynę, acetylocholinę. Podtrzymuje odżywianie komórek, zmniejsza zmęczenie i stres, stymuluje układ odpornościowy, stymuluje metabolizm [...]
[...] dzięki czemu biotyna staje się w pełni przyswajalna. FUNKCJE WITAMINY H W ORGANIZMIE * Wpływa na właściwe funkcjonowanie skóry oraz włosów * Uczestniczy w syntezie kwasów tłuszczowych. * Współdziała w przemianie aminokwasów i cukrów. * Wpływa na układ immunologiczny. * Uczestniczy z witaminą K w syntezie protrombiny [...]
[...] maltodekstryny, białko z jaj instant 82% (8% udziału), kazeinian wapnia instant 90% (7% udziału), peptyd l-glutaminy (5% udziału), HMB (2% udziału), witaminy (C, niacyna, E, kwas pantotenowy, tiamina, ryboflawina, B6, B12 , folacyna, biotyna). Opinia: Kolejny bulk w zestawieniu, od niedawna na rynku mysle ze moze on sporo namieszac ze wzgledu na [...]
[...] kawalek tarty bezglutenowej od kolezanki na kolacje usmazylam tolpyge i nigdy wiecej nie kupie tej ryby, podnosilo mis ie wszytsko do gardla, nie dojadlam, podziubalam troche, za to najdalam sie kapusta dusozna i fasolka szparagowa suple: wit C 1g, castagnus 2 tabsy, lyzka tranu, drozdze piwne, 0,5g kwas pantotenowy, magnez letrox 100
[...] rozmrażania produktów, ich gotowania oraz pod wpływem wysokiej temperatury podczas smażenia produktów. Należy pamiętać także o tym, że niszczą ją również potrawy zawierające kwasy, takie jak ocet czy ostra musztarda. Silnie alkaliczne produkty, a więc np. soda oczyszczona, również obniżają zawartość tej witaminy. Czy wiesz, że... Witamina B5 ma [...]
Okazuje się że jak w przypadku teiny tak i witamin opowiadasz głupoty ;) Zalecane RDA przez Instytut (dorosłego człowieka), zawartość w 1 tabletce Krugera Witamina C 60/60 Niacyna 18/18 Witamina E 10/10 Kwas pantotenowy 6/6 B6 2/2 Ryboflawina 1,6/1,6 i inne też 100% miałem poprzednio lepsze tabletki gdzie było niektórych witamin nawet 300%